Index  •  FAQ  •  Search   •   Register | Login  

It is currently Wed Sep 18, 2019 5:55 pm


Last visit was: style=

Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 
 TS12 Path Rule failure & coupling issue 
Author Message
 Post subject: TS12 Path Rule failure & coupling issue
PostPosted: Fri Feb 22, 2019 12:21 am 
Forum Veteran
User avatar

Joined: Wed Jul 11, 2012 8:08 pm
Posts: 1022
Location: London, England
Trainz Version: TS12
Trainz Build: 49922
Author KUID: 688183
Hi everyone, it's me again, with more TS12 based annoyances. Mainly, I find that after an hour or so of running a session, AI trains using the path rule by _mutton_ will start acting up. Either it won't actually set the path when commanded and the train ends up somewhere it shouldn't be, or it will straight up produce the dreaded red cockroach (output listed below for those with any knowledge) and then the junctions will be permanently stuck in one direction.

Image

Image

Image


A second issue, though intermittent, is that coupling doesn't work. I can uncouple using the UI or the Uncouple command, but then coupling up does nothing. Driving back up to the detached consist just bumps them together, but they don't connect and the red "couple" icon is white and can't be clicked. Using the "couple" command just causes them to drive together, and just keep going, pushing the consist down the line but never connecting.

Would anyone know what's going on with these issues, and if they can be fixed, how to go about it?

_________________
James M, creator of the
Image
network


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: TS12 Path Rule failure & coupling issue
PostPosted: Fri Feb 22, 2019 2:44 pm 
Past 250!

Joined: Tue Jan 08, 2013 10:17 pm
Posts: 284
Trainz Version: TS12/TANE CE
Trainz Build: 61388
Author KUID: 234888
Not sure about the coupling, but the first issue is what's known as an overflow and means that something has overflowed the scripting system. I've seen this happen with DriverCommand and DriverModule but in a different scenario.

How many paths have you got set up on the path library?

Shane


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: TS12 Path Rule failure & coupling issue
PostPosted: Fri Feb 22, 2019 3:02 pm 
Forum Veteran
User avatar

Joined: Wed Jul 11, 2012 8:08 pm
Posts: 1022
Location: London, England
Trainz Version: TS12
Trainz Build: 49922
Author KUID: 688183
Quite a few, there's the paths in and out of the main terminus (13 platforms, in and out to Fast and Slow lines, so 52 there), 8 more for the other terminus, and a handful to protect a diamond crossing along the way. All in all, about 80-90 over the whole route

_________________
James M, creator of the
Image
network


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: TS12 Path Rule failure & coupling issue
PostPosted: Fri Feb 22, 2019 3:06 pm 
Past 250!

Joined: Tue Jan 08, 2013 10:17 pm
Posts: 284
Trainz Version: TS12/TANE CE
Trainz Build: 61388
Author KUID: 234888
That may be part of the issue as it's permit related (it might be that several permits are being granted in a short timeframe).

Shane


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: TS12 Path Rule failure & coupling issue
PostPosted: Fri Feb 22, 2019 3:26 pm 
Forum Veteran
User avatar

Joined: Wed Jul 11, 2012 8:08 pm
Posts: 1022
Location: London, England
Trainz Version: TS12
Trainz Build: 49922
Author KUID: 688183
Ah, fair enough. So it's failing because too many paths are being set too quickly? This could be problematic for my bigger routes...

_________________
James M, creator of the
Image
network


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: TS12 Path Rule failure & coupling issue
PostPosted: Fri Feb 22, 2019 3:30 pm 
Past 250!

Joined: Tue Jan 08, 2013 10:17 pm
Posts: 284
Trainz Version: TS12/TANE CE
Trainz Build: 61388
Author KUID: 234888
That is possible - TS12 does run into problems when larger routes are involved particularly with intensive AI operations.

Shane


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: TS12 Path Rule failure & coupling issue
PostPosted: Fri Feb 22, 2019 4:17 pm 
Forum Veteran
User avatar

Joined: Wed Jul 11, 2012 8:08 pm
Posts: 1022
Location: London, England
Trainz Version: TS12
Trainz Build: 49922
Author KUID: 688183
Hmm, this isn't even a particularly big route, I dread to think what will happen once I start setting up AI on my larger routes then! At least my rework of Watley Junction should be small enough to avoid that problem too much

_________________
James M, creator of the
Image
network


Offline
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 


 Who is online 

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

 
Index  |  FAQ  |  Search

phpBB skin developed by: John Olson
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group