Index  •  FAQ  •  Search   •   Register | Login  

It is currently Mon Nov 12, 2018 6:45 pm


Last visit was: style=

Post new topic Reply to topic  [ 11 posts ] 
 Data base repair gone bad 
Author Message
 Post subject: Data base repair gone bad
PostPosted: Tue Jan 20, 2015 1:49 am 
Past 250!
User avatar

Joined: Sun Dec 12, 2010 9:37 pm
Posts: 337
Location: sydney australia
Trainz Version: 2010
Trainz Build: 0
Author KUID: 0
Has anyone ever had a Database repair make trainz unusable it was working fine until I had to do A database repair now when you load A route in surveyor as soon as you click one of the tabs the game just freezes ive checked all drivers are upto date just seems strange.

_________________
Image

Uploaded with ImageShack.us


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: Data base repair gone bad
PostPosted: Tue Jan 20, 2015 2:45 am 
Past 750!
User avatar

Joined: Wed Jul 11, 2012 8:08 pm
Posts: 972
Location: Southampton, England
Trainz Version: TS12
Trainz Build: 49922
Author KUID: 688183
I have found that sometimes when I open Trainz after a period of inactivity, it would freeze on the route selection screen. On inspection, it turns out that Trainzutil appeared to be validating a load of assets on startup, and the only solution was to wait for it to finish (usually took about half an hour). Not ideal, but it's the only thing I can think of, how long did you wait for it, and did you check the database windows?

_________________
James M, creator of the
Image
network


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: Data base repair gone bad
PostPosted: Tue Jan 20, 2015 12:34 pm 
Forum Veteran

Joined: Sun Dec 12, 2010 3:16 pm
Posts: 1276
Location: Crewe, Cheshire, UK
Trainz Version: TRS19
Trainz Build: 96000
Author KUID: 425700
Just because a database repair says it has finished doesn't mean that Trainz is not still validating which for some reason takes a lot longer in SP1, need to watch the database process Windows and not try doing anything until TrainzUtil has gone.


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: Data base repair gone bad
PostPosted: Fri Jan 23, 2015 12:05 am 
Past 100!

Joined: Sun Dec 12, 2010 11:40 pm
Posts: 189
Trainz Version: TS12
Trainz Build: 3
Author KUID: 234086
Sounds like you may be having a problem that others of us have faced since N3V started flooding the DLS with previously built-in items, and now TrainzUtil feels the need to 'phone home' the whole time to validate all the 'new' assets which have higher version numbers of stuff we've got built-in to TS10 and 12.

See this threads:
http://forums.auran.com/trainz/showthread.php?117113-Is-the-DLS-Down-Today and
http://forums.auran.com/trainz/showthread.php?117141-quot-Please-wait-applying-filter-quot on the N3V forums.

Anyone else having these problems?

Paul


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: Data base repair gone bad
PostPosted: Fri Jan 23, 2015 10:45 pm 
Past 100!
User avatar

Joined: Mon Dec 13, 2010 4:21 pm
Posts: 106
Trainz Version: T:ANE SP2
Trainz Build: 90945
Author KUID: 0
Hi Paul
Yes, me too, seems to take ages for game to load at the moment, and it says I have over 8000 assets that need updating all of a sudden. Not too happy with trying to download all this. Thanks for bringing it up though, I thought my install had gone pear shaped or something.
Cheers
A.


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: Data base repair gone bad
PostPosted: Sat Jan 24, 2015 12:28 pm 
Forum Veteran
User avatar

Joined: Sun Dec 12, 2010 5:02 pm
Posts: 2291
Trainz Version: TS2012 (SP1)/S&C
Trainz Build: 57898
Author KUID: 441222
andytee67 wrote:
Hi Paul
Yes, me too, seems to take ages for game to load at the moment, and it says I have over 8000 assets that need updating all of a sudden. Not too happy with trying to download all this. Thanks for bringing it up though, I thought my install had gone pear shaped or something.
Cheers
A.


Yeah and how many of those updated assets then get red barred when you try to download via your CMP.

_________________
Work to live not live to work.


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: Data base repair gone bad
PostPosted: Sat Jan 24, 2015 4:01 pm 
Forum Veteran
User avatar

Joined: Thu Feb 16, 2012 1:02 am
Posts: 1232
Location: Coventry (West Midlands)
Trainz Version: T:ANE
Trainz Build: 94916
Author KUID: 630773
Warbo40 wrote:
andytee67 wrote:
Hi Paul
Yes, me too, seems to take ages for game to load at the moment, and it says I have over 8000 assets that need updating all of a sudden. Not too happy with trying to download all this. Thanks for bringing it up though, I thought my install had gone pear shaped or something.
Cheers
A.


Yeah and how many of those updated assets then get red barred when you try to download via your CMP.


I'm noticing that too. I've got something like 300 updates showing - yet when I try to download them, they all come up red saying that the file cannot be found on the server.

The DLS has been shocking this week. Sort it out N3V.


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: Data base repair gone bad
PostPosted: Sat Jan 24, 2015 6:21 pm 
Forum Veteran

Joined: Sun Dec 12, 2010 3:16 pm
Posts: 1276
Location: Crewe, Cheshire, UK
Trainz Version: TRS19
Trainz Build: 96000
Author KUID: 425700
Anything up to and including the 22nd will download OK if that helps anyone, looks like the 23rd onwards are not actually on the server yet. Avoid the ingame updater as that appears to try and download the later dates first which fails.


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: Data base repair gone bad
PostPosted: Sat Jan 24, 2015 9:28 pm 
Forum Veteran
User avatar

Joined: Sun Dec 12, 2010 3:02 pm
Posts: 2636
Location: West Midlands
Trainz Version: TANE
Trainz Build: 94916
Author KUID: 45317
So is the connection still a "Bag O crap" or is it ok now for me to connect TS12 to the interweb without fear of it having another 3 hour paranoid meltdown ?

I've had it blocked via the firewall for 3 days so far with no problems other than the red bar in CMP .

_________________
High visibility pixels must be worn when on or about the line !!


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: Data base repair gone bad
PostPosted: Sat Jan 24, 2015 11:19 pm 
Forum Veteran

Joined: Sun Dec 12, 2010 3:16 pm
Posts: 1276
Location: Crewe, Cheshire, UK
Trainz Version: TRS19
Trainz Build: 96000
Author KUID: 425700
Don't need to go to those extremes, just put an IP in the proxy box, use one you would use for a home network and tick use proxy server. I used 192.168.0.10
Just checked 61388 having removed the "Proxy" and clicked a few tabs and it seems OK, should mention I did delete the entire contents of the Cache\Internet folder before I added the proxy. Whether that makes any difference I have no idea but there was stuff in there over a week old.

Been using 49922 all day with no validation issues, that includes a couple of thousand updates up to the 22nd.


Avoid anything with a date after the 22nd for now.


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: Data base repair gone bad
PostPosted: Sun Jan 25, 2015 1:54 am 
Forum Veteran
User avatar

Joined: Sun Dec 12, 2010 3:02 pm
Posts: 2636
Location: West Midlands
Trainz Version: TANE
Trainz Build: 94916
Author KUID: 45317
Cheers for info .
I let it loose on the net and without even clicking on content manager Taddaemon started a 1261 asset check !
I'll proceed with caution ....

_________________
High visibility pixels must be worn when on or about the line !!


Offline
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 11 posts ] 


 Who is online 

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

 
Index  |  FAQ  |  Search

phpBB skin developed by: John Olson
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group