Index  •  FAQ  •  Search   •   Register | Login  

It is currently Thu Apr 25, 2019 12:30 pm


Last visit was: style=

Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
 AOCL monitor light at yellow 
Author Message
 Post subject: AOCL monitor light at yellow
PostPosted: Sat Jan 26, 2019 9:55 pm 
Site Admin
User avatar

Joined: Sun Dec 12, 2010 1:57 pm
Posts: 1026
Location: Nr Penryn, Cornwall
Trainz Version: TANE SP2
Trainz Build: 90945
Author KUID: 179051
Hello all.
I have recently set up an ATLS crossing which has an AOCL monitor light attached set up to the correct crossing number and on auto mode. 2 Problems I'm having:

1. When the crossing is activated the white light does not flash like in real life, it stays a static white, I'm sure in older versions of the game it would flash? Or has it been updated to no longer flash?
2. When the crossing is activated the signal (Which it is built as) goes from red to yellow, but not green so AI trainz go at half speed for about 500 metres before the crossing. Is there a way to make it go green?

Thanks,
Mark

_________________
Image

My Flickr: http://www.flickr.com/photos/66901380@N04/


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: AOCL monitor light at yellow
PostPosted: Sun Jan 27, 2019 12:26 pm 
Forum Veteran

Joined: Sun Dec 12, 2010 3:16 pm
Posts: 1319
Location: Crewe, Cheshire, UK
Trainz Version: TRS19
Trainz Build: 96000
Author KUID: 425700
The AOCL lights don't flash any more, I actually bug reported this a couple of times quite a long time ago for TANE and it never got fixed, still bust in TRS19 as well. The flash tag in the config appears not to actually do anything.

Not sure about the second problem, I haven't come across it.


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: AOCL monitor light at yellow
PostPosted: Sun Jan 27, 2019 12:37 pm 
Site Admin
User avatar

Joined: Sun Dec 12, 2010 1:57 pm
Posts: 1026
Location: Nr Penryn, Cornwall
Trainz Version: TANE SP2
Trainz Build: 90945
Author KUID: 179051
I have a work around for the 2nd problem now, just put an invisible signal in front of it, so the AI sees the invisible signal as green, and so doesn't slow down way ahead of the crossing.

Mark

_________________
Image

My Flickr: http://www.flickr.com/photos/66901380@N04/


Offline
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 


 Who is online 

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

 
Index  |  FAQ  |  Search

phpBB skin developed by: John Olson
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group