Index  •  FAQ  •  Search   •   Register | Login  

It is currently Mon Dec 10, 2018 6:44 pm


Last visit was: style=

Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
 Points flicking to and fro 
Author Message
 Post subject: Points flicking to and fro
PostPosted: Sun May 15, 2016 7:14 pm 
Milepost 7
User avatar

Joined: Sat Sep 15, 2012 6:34 pm
Posts: 89
Location: London, England
Trainz Version: TS12
Trainz Build: 61388
Author KUID: 0
Hi all,

I am trying to run a 2ft gauge route I have created myself, which is single track with passing places.

At one of these passing places, AI trains arrive into the loop fine, but as they try to move off the point at the end of the loop initially changes as it should do, but then as the train approaches the point starts flicking to and fro. This frequently results in the AI driver having to wait 2 minutes as the signal protecting that end of the loop flicks between red and green as the point changes. Once past the signal, AI drivers creep very gradually closer to the point because they try to accelerate when the point is facing towards them and then brake when facing away. When the train is very close to the junction, the point finally stays in the correct position and the AI can continue.

This effect happens when the train is approaching on either side of the loop, but when going in the opposite direction from the single track and into the loop, the point behaves completely normally. All other passing loops appear to be working normally. Driving other the point manually has no problems either.

I have tried using a variety of locos/rolling stock and I have changed the point levers. I have also re-laid the entire area but the effect still happens.

I was wondering if anyone has seen anything similar and has any ideas about how I can stop this from happening.

Thanks in advance,
Tim

_________________
Keep Calm and PLAY TRAINZ!


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: Points flicking to and fro
PostPosted: Sun May 15, 2016 7:49 pm 
Past 100!
User avatar

Joined: Mon May 27, 2013 6:17 pm
Posts: 247
Location: On a bus on a island in the irish sea
Trainz Version: T:ane and TS12
Trainz Build: 0
Author KUID: 0
seen this happen on the ffest -- whr route and on the CLL route I think it might be a signal board problem

_________________
Hmmmmm...
Image


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: Points flicking to and fro
PostPosted: Sun May 15, 2016 10:31 pm 
Milepost 5

Joined: Sat Dec 18, 2010 10:19 am
Posts: 60
Trainz Version: T:ANE
Trainz Build: 76401
Author KUID: 0
Have you thought of using the 'Set Junction' rule in the list of commands to the AI driver? If you use it select the release after passing option.


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: Points flicking to and fro
PostPosted: Mon May 16, 2016 6:20 pm 
Milepost 7
User avatar

Joined: Sat Sep 15, 2012 6:34 pm
Posts: 89
Location: London, England
Trainz Version: TS12
Trainz Build: 61388
Author KUID: 0
Thanks for the responses.

Yes, I have tried using that command but to no avail.

I have found that if the point is already set to the correct position by myself then the train is able to move off faster because the signal remains clear the whole time, however the yellow padlock above the point is flashing on and off so I know that the effect is still happening. For the time being that will do, however I would really like to be able to solve the issue.

Thanks,
Tim

_________________
Keep Calm and PLAY TRAINZ!


Offline
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 


 Who is online 

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

 
Index  |  FAQ  |  Search

phpBB skin developed by: John Olson
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group